SUSAN ALERGEN
Ce este alergia la susan?
Alergia la susan este o hipersensibiliate a organismului la substanţele conţinute în seminţele de susan și care provoacă o reacţie excesivă a sistemului imunitar
Alergia la susan este una dintre mai multe alergii alimentare care începe la începutul vieții, de obicei înainte de vârsta de 3 ani și se rezolvă adesea până la vârsta de 10 ani si a fost introdusa recent de FSA si UE pe lista alergenilor.
Procedeu de detectie prezenta SUSAN in alimente
In cadrul laboratorului se efectueaza dozari cantitative de alergen susan prin metoda ELISA.
Legislatie in domeniu
Conform legislatiei Uniunii Europene (Regulament 1169/2011) sunt definite urmatoarele substante care pot cauza alergii si care sunt obligatori a se eticheta pe produsele alimentare:
ANEXA II
SUBSTANȚE CARE CAUZEAZĂ ALERGII SAU INTOLERANȚE
1. |
Cereale care conțin gluten, și anume: grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate, exceptând:
|