Logo

Cosul meu: 0 lei

Preturile afisate pe site NU contin TVA.
CATEGORII PRODUSE
CITRININ DOZARE
PARTENER SILVER CONFERINTA IFS 2023
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

SOIA

285 RON -10%
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Telefon: +40735-152222

Descriere

SOIA ALERGEN

Ce este alergia la soia?

Soia este din familia leguminoaselor; Soia integră, imatură, este cunoscută și sub numele de edamame. Deși în principal este asociat cu tofu, soia se găsește în multe alimente neașteptate, procesate din Statele Unite, cum ar fi:

  • condimente precum sosul Worcestershire și maioneză
  • arome naturale și artificiale
  • bulionuri de legume și amidonuri
  • înlocuitori de carne
  • umpluturi în carne procesată, ca năuturile de pui
  • mese congelate
  • majoritatea alimentelor asiatice
  • anumite mărci de cereale
  • niște unturi de arahide

Soia este unul dintre cele mai dificile produse de evitat pentru persoanele cu alergii.

O alergie la soia apare atunci când sistemul imunitar al organismului greșește proteinele inofensive găsite în soia pentru invadatori și creează anticorpi împotriva lor. Data viitoare când se consumă un produs de soia, sistemul imunitar eliberează substanțe precum histaminele pentru a „proteja” organismul. Eliberarea acestor substanțe determină o reacție alergică .

Alergia la soia este una dintre mai multe alergii alimentare care începe la începutul vieții, de obicei înainte de vârsta de 3 ani și se rezolvă adesea până la vârsta de 10 ani.

 

 

Procedeu de detectie prezenta SOIA in alimente

In cadrul laboratorului se efectueaza dozari cantitative de alergen soia prin metoda ELISA.

 

Legislatie in domeniu

Conform legislatiei Uniunii Europene (Regulament 1169/2011) sunt definite urmatoarele substante care pot cauza alergii si care sunt obligatori a se eticheta pe produsele alimentare:

Extras din REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

ANEXA II

SUBSTANȚE CARE CAUZEAZĂ ALERGII SAU INTOLERANȚE

 

1.

Cereale care conțin gluten, și anume: grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate, exceptând:

(a)

siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza (1);

(b)

maltodextrine obținute din grâu (1);

(c)

siropurile de glucoză obținute din orz;

(d)

cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

 

2.

Crustacee și produse derivate.
 

3.

Ouă și produse derivate.
 

4.

Pește și produse derivate, exceptând:

(a)

gelatina de pește folosită ca substanță suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide;

(b)

gelatina de pește sau ihtiocolul folosit(ă) la limpezirea berii sau a vinului.

 

5.

Arahide și produse derivate.
 

6.

Soia și produse derivate, exceptând:

(a)

uleiul și grăsimea de soia rafinate complet (1);

(b)

amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia;

</

(c)

fitosterolii și esterii de fitosterol derivați din uleiuri vegetale, obținuți din soia;


Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
4.7 (3 review-uri)
5 stele
(2)
4 stele
(1)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Stan D. 06.01.2021
Excelent
Mi-a facut mare placere sa lucrez cu ei..ii recomandam. Doar am spus ce am nevoie si ei mi-au spus exact ce analize trebuie sa fac, iar la final la buletinul de analiza am primit o anexa cu ceea ce trebuie sa apara pe eticheta la valori nutritionale! Bravo!
Gina Maxim 06.01.2021
Bun
Am prins o promotie la determinari alergeni si am reusit sa obtin un pret foarte bun per determinare!
George D. 06.01.2021
Excelent
Super profesionisti! Rapid si corect!

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!