Logo
Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

LAPTE

285 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Telefon: +40735-152222

Descriere

LAPTE ALERGEN

Ce este alergia la lapte?

Alergia la laptele de vaca este una dintre cele mai frecvente alergii la varstele mici, afectand aproape 2-7,5 % dintre copiii cu varste de pana in 5 ani. Apare dupa cateva minute dupa ingestia de lapte sau de derivate lactate si doar in cazuri rare, dupa 2-3 zile de la administrarea alimentului, situatie in care relatia de tip cauza-efect nu este atat de evidenta, necesitand investigatii suplimentare.

Laptele de vaca contine grasimi, un zahar numit lactoza si proteine. Proteinele sunt responsabile de aparitia fenomenelor alergice, printr-un mecanism de hipersensibilizare in care sistemul imunitar considera proteinele din lapte ca fiind “inamice” si fabrica anticorpi sau celule cu memorie impotriva lor, cu declansarea unui “razboi” imun si inflamarea mucoasei respective. Proteinele responsabile de aparitia tabloului de alergie sunt: cazeina alfa si beta lactoglobulina

 

 

Procedeu de detectie prezenta LAPTE in alimente

In cadrul laboratorului se efectueaza dozari cantitative de alergen lapte prin metoda ELISA.

 

Legislatie in domeniu

Conform legislatiei Uniunii Europene (Regulament 1169/2011) sunt definite urmatoarele substante care pot cauza alergii si care sunt obligatori a se eticheta pe produsele alimentare:

Extras din REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

ANEXA II

SUBSTANȚE CARE CAUZEAZĂ ALERGII SAU INTOLERANȚE

 

1.

Cereale care conțin gluten, și anume: grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate, exceptând:

(a)

siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza (1);

(b)

maltodextrine obținute din grâu (1);

(c)

siropurile de glucoză obținute din orz;

(d)

cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

 

2.

Crustacee și produse derivate.
 

3.

Ouă și produse derivate.
 

4.

Pește și produse derivate, exceptând:

(a)

gelatina de pește folosită ca substanță suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide;

(b)

gelatina de pește sau ihtiocolul folosit(ă) la limpezirea berii sau a vinului.

 

5.

Arahide și produse derivate.
 

6.

Soia și produse derivate, exceptând:

(a)

uleiul și grăsimea de soia rafinate complet (1);

(b)

amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia;

(c)

fitosterolii și esterii de fitosterol derivați din uleiuri vegetale, obținuți din soia;

(d)

esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obținuți din soia.

 

7.

Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând:

(a)

zerul utilizat pentru fabricarea distilaților sau a alcoolului etilic de origine agricolă;

(b)

lactitolul.

 

8.

Fructe cu coajă lemnoasă, adică: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum și produse derivate, exceptând fructele cu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.
 

9.

Țelină și produse derivate.
 

10.

Muștar și produse derivate.
 

11.

Semințe de susan și produse derivate.
 

12.

Dioxidul de sulf și sulfiții în concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru în SO2 total trebuie calculați pentru produsele gata pentru consum sau reconstituite în conformitate cu instrucțiunile producătorilor.
 

13.

Lupin și produse derivate.
 

14.

Moluște și produse derivate.

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
4.7 (3 review-uri)
5 stele
(2)
4 stele
(1)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Tatiana Onita 19.01.2021
Excelent
Tatiana Onita Rezultate rapide, consultanta de buna calitate! Recomand!
Gina Maxim 06.01.2021
Bun
Am prins o promotie la determinari alergeni si am reusit sa obtin un pret foarte bun per determinare!
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
Se pot determina si vitaminele pentru suplimente alimentare! Super aceasta initiativa. Preturi accesibile raportate la piata din Romania.
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!