Logo
Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

HISTAMINA

125 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Telefon: +40735-152222

Descriere

REGULAMENTUL (UE) NR. 1019/2013 AL COMISIEI

din 23 octombrie 2013 de modificare a anexei I la Regulamentul (CE) nr. 2073/2005 în ceea ce privește histamina în produsele pescărești

Capitolul 1. Criterii de siguranță a produselor alimentare

Categoria de produse alimentare

Microorganisme/toxinele, metaboliții acestora

Plan de prelevare de probe (1)

Limite (2)

Metodă analitică de referință (3)

Etapă căreia i se aplică criteriul

n

c

m

M

 

1.25.

Produse pescărești din specii de pești asociate cu cantități mari de histidină (16)

 În special specii de pești din familiile Scombridae, Clupeidae, Engraulidae, Coryphaenidae, Pomatomidae, Scomberesocidae.

Histamină

9 (17)

2

100 mg/kg

200 mg/kg

HPLC (18)

Produse introduse pe piață în timpul perioadei lor de conservare

ANEXĂ

Capitolul 1 din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 2073/2005 se modifică după cum urmează:

1.

Rândul 1.27 se înlocuiește cu următorul text:

„1.27

Produse pescărești, cu excepția celor incluse în categoria de produse alimentare 1.27a, care au fost supuse unui tratament de maturare a enzimelor în saramură, produse din specii de pești asociate cu cantități mari de histidină (17)

Histamină

9 (18)

2

200 mg/kg

400 mg/kg

HPLC (19)

Produse introduse pe piață în timpul perioadei lor de conservare”

2.

Se introduce următorul rând 1.27a:

„1.27a

Sos de pește produs prin fermentarea produselor pescărești

Histamină

1

400 mg/kg

HPLC (19)

Produse introduse pe piață în timpul perioadei lor de conservare”

3.

Nota de subsol 2 se înlocuiește cu următorul text:

„(2)

Pentru punctele 1.1-1.25, 1.27a și 1.28, m = M.”

4.

Nota de subsol 18 se înlocuiește cu următorul text:

„(18)

Pot fi prelevate probe unice la nivelul vânzării cu amănuntul. În acest caz, prezumția de la articolul 14 alineatul (6) din Regulamentul (CE) nr. 178/2002, conform căreia întregul lot trebuie considerat ca fiind periculos, nu se aplică, cu excepția cazului în care rezultatul este mai mare decât M.”

5.

În partea intitulată „Interpretarea rezultatelor testului”, ultimul paragraf din textul privind histamina în produsele pescărești se înlocuiește cu următorul text:

„Histamina în produsele pescărești:

 

Histamina în produsele pescărești din specii de pești asociate cu cantități mari de histidină, cu excepția sosului de pește produs prin fermentarea produselor pescărești:

satisfăcătoare, în cazul în care sunt îndeplinite următoarele cerințe:

1.

valoarea medie observată este ≤ m;

2.

un punct maxim al valorilor c/n observate se situează între m și M;

3.

niciuna dintre valorile observate nu depășește limita lui M;

nesatisfăcătoare, în cazul în care valoarea medie observată depășește m sau mai mult decât valorile c/n se situează între m și M sau una sau mai multe dintre valorile observate sunt > M.

 

Histamina în sosul de pește produs prin fermentarea produselor pescărești:

satisfăcătoare, în cazul în care valoarea observată este ≤ limita;

nesatisfăcătoare, în cazul în care valoarea observată este > limita.”



Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
bujor coca 06.01.2021
Excelent
Raport calitate/ pret excelent! Felicitari si pentru promotiile pe care le organizati periodic!
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
In sfarsit in Romania se pot determina vitaminele din furaje!
Nistorescu G 06.01.2021
Excelent
UN laborator cu adevarat profesionist, rezultate rapide si profesionalism in interpretarea rezultatelor!
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!