Logo

Cosul meu: 0 lei

Preturile afisate pe site NU contin TVA.
CATEGORII PRODUSE
CITRININ DOZARE
PARTENER SILVER CONFERINTA IFS 2023
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

GLUTEN

220 RON -10%
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 1 intrebari
Cod produs: GLUT001
Telefon: +40735-152222

Descriere

GLUTEN ALERGEN

Ce este glutenul?

Glutenul este o proteina gasita in grau, secara, orz si alte cereale. Oamenii nu sunt alergici la aceasta, ci tractul lor digestiv (nu sistemul lor imunitar) are dificultati in a tolera glutenul si reactioneaza prin simptome gastrointestinale. Deoarece intoleranta la gluten nu are legatura cu sistemul imunitar, doctorii nu o pot supune la un test de anticorpi. Daca vrei sa afli daca ai intoleranta la gluten, poti apela la o dieta prin eliminare. Renunta temporar la mancarurile care pot produce simptomele pe care le observi si introdu-le apoi treptat pentru a vedea care dintre ele sunt problematice.

 

Procedeu de detectie prezenta gluten (gliadin) in alimente

In cadrul laboratorului se efectueaza dozari cantitative de gliadin (gluten) prin metoda ELISA.

 

Legislatie in domeniu

Conform legislatiei Uniunii Europene (Regulament 1169/2011) sunt definite urmatoarele substante care pot cauza alergii si care sunt obligatori a se eticheta pe produsele alimentare:

Extras din REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

ANEXA II

SUBSTANȚE CARE CAUZEAZĂ ALERGII SAU INTOLERANȚE

 

1.

Cereale care conțin gluten, și anume: grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate, exceptând:

(a)

siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza (1);

(b)

maltodextrine obținute din grâu (1);

(c)

siropurile de glucoză obținute din orz;

(d)

cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

 

2.

Crustacee și produse derivate.
 

3.

Ouă și produse derivate.
 

4.

Pește și produse derivate, exceptând:

(a)

gelatina de pește folosită ca substanță suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide;

(b)

gelatina de pește sau ihtiocolul folosit(ă) la limpezirea berii sau a vinului.

 

5.

Arahide și produse derivate.
 

6.

Soia și produse derivate, exceptând:

(a)

uleiul și grăsimea de soia rafinate complet (1);

(b)

amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia;

(c)

fitosterolii și esterii de fitosterol derivați din uleiuri vegetale, obținuți din soia;

(d)

esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obținuți din soia.

 

7.

Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând:

(a)

zerul utilizat pentru fabricarea distilaților sau a alcoolului etilic de origine agricolă;

(b)

lactitolul.

 

8.

Fructe cu coajă lemnoasă, adică: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum și produse derivate, exceptând fructele cu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.
 

9.

Țelină și produse derivate.
 

10.

Muștar și produse derivate.
 

11.

Semințe de susan și produse derivate.
 

12.

Dioxidul de sulf și sulfiții în concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru în SO2 total trebuie calculați pentru produsele gata pentru consum sau reconstituite în conformitate cu instrucțiunile producătorilor.
 

13.

Lupin și produse derivate.
 

14.

Moluște și produse derivate.
 
In cazul glutenului exista si alte normative aplicabile care prevad limite clare de declarare a alimentelor pe categorii, astfel:
REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 828/2014 AL COMISIEI din 30 iulie 2014 privind cerințele de furnizarea informațiilor către consumatori cu privire la absența sau prezența în cantități reduse a glutenului în alimente

ANEXĂ

Declarații autorizate privind absența sau prezența în cantități reduse a glutenului în alimente și condițiile de autorizare

A. Cerințe generale

FĂRĂ GLUTEN

Declarația „fără gluten” poate fi făcută numai în cazul în care produsul alimentar, astfel cum este vândut către consumatorul final, conține maximum 20 mg/kg gluten.

 

CU CONȚINUT FOARTE SCĂZUT DE GLUTEN

Declarația „cu conținut foarte scăzut de gluten” poate fi făcută numai în cazul în care produsul

alimentar, care constă în sau conține unul sau mai multe ingrediente fabricate din grâu, secară, orz, ovăz sau din varietățile lor încrucișate, care au fost prelucrate în mod special pentru a reduce conținutul de gluten, conține maximum 100 mg/kg gluten în produsul alimenta, astfel cum este vândut către consumatorul final.

 

B. Cerințe suplimentare privind produsele alimentare care conțin ovăz

Ovăzul conținut în produsele alimentare prezentate ca fiind fără gluten sau cu conținut foarte scăzut de gluten trebuie să fi fost produse, preparate și/sau prelucrate astfel încât să se evite contaminarea cu grâu, secară, orz sau varietățile lor încrucișate, iar conținutul de gluten al acestui ovăz nu poate depăși 20 mg/kg.


Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
4.7 (3 review-uri)
5 stele
(2)
4 stele
(1)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Tatiana Onita 19.01.2021
Excelent
Tatiana Onita Rezultate rapide, consultanta de buna calitate! Recomand!
Malina D. 06.01.2021
Bun
In sfasit in buletine ne apar si intepretarea rezultatelor nu doar un numar intr-o casuta, fara explicatii cum e pe la alte laboratoare din Romania!
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
In sfarsit in Romania se pot determina vitaminele din furaje!

Intrebari si raspunsuri

(1 intrebari) Adauga intrebare
Socarici Dumitru 06.01.2021
Determinati gluten si pentru produsele FREE GLUTEN?
 
IQLAB SERVICE SRL
Da. Metoda de analiza permite determinarea si a urmelor de alergen pana la un nivel de detectie specific fiecarui alergen dar mult mai mic decat limita impusa prin legislatia in vigoare cu privire la etichetarea produselor alimentare.
 
IQLAB SERVICE SRL
Desigur Efectuam determinare de gluten pentru produse alimentare, inclusiv pentru confirmare la produsele free gluten.
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!