Logo
Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Home / ANALIZE PRODUSE ALIMENTARE / ALERGENI / DIOXID DE SULF SI SULFITI
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

DIOXID DE SULF SI SULFITI

120 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Telefon: +40735-152222

Descriere

DIOXID DE SULF SI SULFITI ALERGEN

Ce este alergia la dioxid de sulf si sulfiti?

Anhidrida sulfuroasă și sulfiţii pot provoca simptome de tip alergic la persoanele care suferă de astm și rinită alergică. Reacţia alergică cea mai frecventă este respiraţia șuierătoare cu senzaţie de apăsare toracică, care în timp poate deveni severă și penibila.

Sulfiţii sunt încadraţi în categoria conservanţilor, în cadrul aditivilor alimentari și au de la numărul E 220 pană la E 228, fiind compuși atât din anhidrida sulfuroasă, cât și din: bisulfitul și metabisulfitul de potasiu, bisulfitul de sodiu, acidul sulfuros.

Anhidrida sulfuroasă care se regăseste în alimente într-o concentraţie cu potenţial alergen, se utilizează cu rol de conservant (pentru păstrarea culorii, pentru evitarea dezvoltării microrganismelor, pentru limpezirea și evitarea oxidării) și este foarte bine delimitată în utilizare pentru fiecare tip de aliment. Utilizarea cea mai frecventă a sulfiţilor (anhidridei sulfuroase) este în vin, dar există și alte produse alimentare în care se utilizează sulfiţii, într-o proporţie mult mai mică. Există astfel produse alimentare la care, în materia primă s-au adaugat sulfiţi, dar prin fierbere aceștia s-au evaporat, astfel încât nu trebuie declaraţi ca alergeni, așa cum sunt unele gemuri.

 

Procedeu de detectie prezenta dioxid de sulf in alimente

In cadrul laboratorului se efectueaza dozari cantitative de alergen dioxid de sulf si sulfiti  prin metoda enzimatica.

 

Legislatie in domeniu

Conform legislatiei Uniunii Europene (Regulament 1169/2011) sunt definite urmatoarele substante care pot cauza alergii si care sunt obligatori a se eticheta pe produsele alimentare:

Extras din REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

ANEXA II

SUBSTANȚE CARE CAUZEAZĂ ALERGII SAU INTOLERANȚE

 

1.

Cereale care conțin gluten, și anume: grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate, exceptând:

(a)

siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza (1);

(b)

maltodextrine obținute din grâu (1);

(c)

siropurile de glucoză obținute din orz;

(d)

cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

 

2.

Crustacee și produse derivate.
 

3.

Ouă și produse derivate.
 

4.

Pește și produse derivate, exceptând:

(a)

gelatina de pește folosită ca substanță suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide;

(b)

gelatina de pește sau ihtiocolul folosit(ă) la limpezirea berii sau a vinului.

 

5.

Arahide și produse derivate.
 

6.

Soia și produse derivate, exceptând:

(a)

uleiul și grăsimea de soia rafinate complet (1);

(b)

amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia;

(c)

fitosterolii și esterii de fitosterol derivați din uleiuri vegetale, obținuți din soia;

(d)

esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obținuți din soia.

 

7.

Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând:

(a)

zerul utilizat pentru fabricarea distilaților sau a alcoolului etilic de origine agricolă;

(b)

lactitolul.

 

8.

Fructe cu coajă lemnoasă, adică: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum și produse derivate, exceptând fructele cu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.
 

9.

Țelină și produse derivate.
 

10.

Muștar și produse derivate.
 

11.

Semințe de susan și produse derivate.

 

 


Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Tatiana Onita 19.01.2021
Excelent
Tatiana Onita Rezultate rapide, consultanta de buna calitate! Recomand!
Tatiana Onita 18.01.2021
Excelent
Tatiana Onita Rezultate rapide, consultanta de buna calitate! Recomand!
AGROLAND 06.01.2021
Excelent
Un mod comod de a efectua analize si in Romania, am trimis probele prin curier si a 2 zi erau gata!
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!