Logo

Cosul meu: 0 lei

Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Home / ANALIZE APA POTABILA / ANALIZE MICROBIOLOGICE / Determinarea NTG la 22*C
CATEGORII PRODUSE
CITRININ DOZARE
PARTENER SILVER CONFERINTA IFS 2023
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

Determinarea NTG la 22*C

23.79 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Cod produs: NTG22
Telefon: +40735-152222

Descriere

Informatii generale: 

Numarul total de germeni mezofili, NTG (care se dezvolt? la 37 0C si respectiv 220C) este un indicator global care permite aprecierea încarcarii apei cu flora de diverse origini care sunt responsabile de transmiterea infectiilor pe calea apei. 

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a NTG-ului (numar total de germeni se efectueaza la 2 temeperaturi la 37 0C si respectiv 220C) la apa potabila se executa in cadrul laboratoului propriu conform standardului  national  SR EN ISO 6222/2004.

Principiul metodei:

Determinarea NTG-ului  la apa potabila  se efectueaza cu ajutorul  sistemului de filtrare prin membrana folosind drept mediu de cultura agar nutritiv in mediu aerob.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, proba recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient STERIL obligatoriu. (achizitionat din comert- farmacii umane sau solicitat laboratorului).

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 200ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 3 ore la temperatura de 2...50C. 

Metoda de analiza - insamanatarii pe mediu de cultura agar nutritiv

Valori de referinta conform Legii apei potabile 1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA

(Concentratia maxima admisa) 


NTG  , UFC (unitati formatoare de colonii)/ ml

 

 la 370C  : nici o modificare anormala

la 220C   : nici o modificare anormala

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Numarul total de germeni reprezinta totalitatea coloniilor microbiene crescute pe un mediu solid de agar. Prezenta florei mezofile din apa permite aprecierea conditiilor sanitare si a potabilitatii apei.

 

Pentru reducerea nivelului de bacterii din apa se pot aplica in functie de gravitatea infestarii o serie de metode de clorinare a apei sau se pot utiliza lampi cu UV.

Bibliografie:

  1. H.G. 188/ 20.03.2002 pentru aprobarea unor norme privind condiile de descarcare in mediul acvatic a apelor uzate, modificata si completata prin H.G. 352/11.05.2005

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Tatiana Onita 19.01.2021
Excelent
Tatiana Onita Rezultate rapide, consultanta de buna calitate! Recomand!
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
Se pot determina si vitaminele pentru suplimente alimentare! Super aceasta initiativa. Preturi accesibile raportate la piata din Romania.
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
In sfarsit in Romania se pot determina vitaminele din furaje!

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!