Logo
Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Home / ANALIZE APA POTABILA / ANALIZE MICROBIOLOGICE / Determinarea bacteriilor coliforme
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

Determinarea bacteriilor coliforme

35.69 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Telefon: +40735-152222

Descriere

Informatii generale: 

 Bacteriile coliforme totale sunt bacterii(bacili)Gram negative, aerobe sau facultativ anaerobe, nesporulate, capabile sa fermenteze lactoza cu producere de gaz si acizi la 37°C in timp de 24-48h. In acest grup se includ bacterii din genurile: Escherichia, Citrobacter, Klebsiella, Enterobacter.

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinare a coliformilor totali la apa potabila se executa in cadrul laboratorului propriu conform standardului national SR EN ISO 9308-1:2004.

Principiul metodei:

Determinarea coliformilor totali la apa potabila se efectueaza cu ajutorul sistemului de filtrare prin membrana folosind drept mediu de cultura lactose TTC agar.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, proba recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient STERIL obligatoriu. (achizitionat din comert- farmacii umane sau solicitat laboratorului).

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 250ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 3 ore la temperatura de 2...50C. 

Metoda de analiza - filtrarii prin membrana si insamanatarii pe mediu de cultura lactose TTC agar

Valori de referinta conform Legii apei potabile 1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA

(Concentratia maxima admisa) 


COLIFORMI TOTALI , UFC (unitati formatoare de colonii)/100 ml

 

 Absent

ldin care E. coli: Absent

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Numele de coliform a fost adoptat in 1914 de Serviciul de Sanatate Publica (din USA) pentru familia Enterobactericeae. Enterobacterie = Familie de bacili (bacterii in forma de bastonas) Gram negativi. Familia enterobacteriilor regrupeaza vreo 20 de genuri diferite avand in comun cateva caracteristici biochimice, precum si habitatul lor: tubul digestiv al omului sau cel al animalelor. Sunt utilizate pentru a stabili daca apa potabila este sau nu buna de baut din punct de vedere microbilogic. In general coliformi se gasesc in cantitate mare in excrementelor „animalelor cu sange cald”. Daca apar intr-o proba de apa in general indica contaminare cu patogeni fecali a sursei.
La intrebarea daca sunt toxici acesti coliformi raspunsul ar fi: cei mai multi coliformi cauzeaza tulburari la nivelul tubului digestiv de tip stari de voma, ameteli, diaree. Totusi unele tulpini de E. Coli (in special 0157:H7 care poduce sindromul hemolitic uremic) pot cauza imbolnaviri destul de grave mergand pana la deces. Intotdeauna coliformii totali sunt mai mari decat coliformii fecali. Prezenta coliformilor indica in general o poluare recenta.

Pentru reducerea nivelului de coliformi din apa se pot aplica in functie de gravitatea infestarii o serie de metode de clorinare a apei sau se pot utiliza lampi cu UV.


Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Andreea N. 02.03.2022
Excelent
analize alimente Profesionalism, laborator care va da si interpretarea rezultatelor! Mi-a placut!
Stan D. 06.01.2021
Excelent
Mi-a facut mare placere sa lucrez cu ei..ii recomandam. Doar am spus ce am nevoie si ei mi-au spus exact ce analize trebuie sa fac, iar la final la buletinul de analiza am primit o anexa cu ceea ce trebuie sa apara pe eticheta la valori nutritionale! Bravo!
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
In sfarsit in Romania se pot determina vitaminele din furaje!
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!