Riboflavina (vitamina B2) este o vitamina din grupa B. Este solubila în apa si în etanol. Aceasta participa activ în procesele metabolice, formarea anticorpilor, celulelor pielii, precum si a celulelor rosii ale sângelui.
Rol
Riboflavina are un rol foarte important si multiplu. Ea intra în constitutia unor dehidrogenaze ca FMN si FAD, contribuind la reactiile de oxidoreducere. Stimuleaza cresterea organismelor tinere si participa alaturi de vitamina A în procesul vederii. Se crede ca riboflavina transforma radiatiile cu lungime de unda scurta în radiatii cu lungime de unda mare, care devin astfel perceptibile.
DZR
Conform Regulamentul UE 1169 DZR care se etichteaza pe produsele alimentare este de 1.4mg riboflavina pe zi.
Surse de riboflavina
Printre sursele bogate în vitamina B1 se numara lapte, Carne, Ficat, Iaurt, Oua, Cascaval, Sparanghel, Ciupercile, Brânza, Rinichi, Drojdii, Gris