Logo
Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Home / ANALIZE APA POTABILA / ANALIZE FIZICO-CHIMICE / Determinare turbiditate
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

Determinare turbiditate

13.99 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Cod produs: turb
Telefon: +40735-152222

Descriere

Informatii generale: 

Turbiditatea vine din latinescul turbidus care inseamna tulburat.Turbiditatea reprezinta reducerea transparentei unui lichid, cauzata de prezenta materiilor nedizolvate. Turbiditatea este unul dintre cei mai importanti parametrii ai apei potabile si se datoreaza prezentei in apa a unor particule de natura organica sau anorganica, particule care se afla in suspensie si care nu sedimenteaza (nu se depun) in timp.

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a turbiditatii la apa potabila se executa in cadrul laboratorului propriu conform standardului national SR EN ISO 7027/2001.

Principiul metodei:

Determinarea turbiditatii la apa potabila se efectueaza cu ajutorul turbidimetrului electronic.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, probe recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient curat.

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 100ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 2 zile  la 2-8°C sau  6 ore la temperatura mediului ambiant. 

Metoda de analiza - electrochimica

Valori de referinta conform Legii apei1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA (Concentratia maxima admisa) 


Turbiditatea2) , UNT

 

 

 max. 5,00

2)  Pentru apa rezultata din tratarea unei surse de suprafata nu se va depasi 1,0 UNT (unitati nefelometrice de turbiditate) înainte de dezinfectie.

 

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Turbiditatea caracterizeaza gradul de impuritate, de lipsa de limpezime si de transparenta a apei (sau a altui lichid). Apa care nu este limpede, prezinta un anumit nivel de turbiditate.
Turbiditatea pentru un lichid este precum fumul pentru aer. Impuritatile care produc turbiditatea sunt foarte fine si nu pot fi individualizate cu ochiul liber. Ele raman dispersate in volumul de lichid. Astfel lichidele ne par neclare si nu pot fi strabatute cu privirea. Este important sa nu confundam turbiditatea si culoarea apei. Spre deosebire de turbiditate, unde particulele raman solide, culoarea apei se datoreaza unor substante dizolvate in apa. Pentru reducerea turbiditatii apei se folosesc filtre speciale.

 

Bibliografie:

  1. LEGEA 458/2002 cu modificarile si completarile ulterioare Legea nr. 311/2004, Ordonanta Guvernului nr. 11/2010,  Legea nr. 124/2010 si  Ordonanta Guvernului nr. 1/2011

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Andreea N. 02.03.2022
Excelent
analize alimente Profesionalism, laborator care va da si interpretarea rezultatelor! Mi-a placut!
bujor coca 06.01.2021
Excelent
Raport calitate/ pret excelent! Felicitari si pentru promotiile pe care le organizati periodic!
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
Se pot determina si vitaminele pentru suplimente alimentare! Super aceasta initiativa. Preturi accesibile raportate la piata din Romania.

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!