Logo

Cosul meu: 0 lei

Preturile afisate pe site NU contin TVA.
CATEGORII PRODUSE
CITRININ DOZARE
PARTENER SILVER CONFERINTA IFS 2023
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

Determinare pH

6.99 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Cod produs: Ph
Telefon: +40735-152222

Descriere

Informatii generale: 

pH-ul reprezinta logaritmul cu semn schimbat al concentratiei ionilor de hidrogen din solutie. Prin notiunea de pH se exprima cantitativ aciditatea (sau bazicitatea) unei substante, pe baza concentratiei ionilor numi?i hidroniu H3O+

0 ≤ pH ≤ 7 => pH acid | solutie acid?

pH = 7 => pH neutru | solutie neutr?

7 ≤ pH ≤ 14 => pH bazic | solutie bazica

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinare a pH-ului la apa potabila si uzata se executa in cadrul laboratoului propriu conform standardului national SR EN ISO 10523:2012.

Principiul metodei:

Determinarea pH-ului la apa potabila si uzata se efectueaza cu ajutorul  pH-metrului electronic prevazut cu electrod de sticla.

Cauze de respingere a probei – cantitate de proba necorespunzatoare, probe recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient curat.

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 100ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 2 zile  la 2-8°C sau  6 ore la temperatura mediului ambiant. 

Metoda de analiza - electrochimica. 

Valori de referinta conform Legii apei potabile1

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA (Concentratia maxima admisa) 


pH2),3) (unitati de pH)

 

 

6,5…9,5

2) Apa nu trebuie sa fie agresiva

3) Pentru apa plata îmbuteliata valoarea minima poate fi redusa pâna la 4,5 unitati de pH. Pentru apa îmbuteliata care contine în mod natural sau este îmbogatita cu bioxid de carbon, valoarea pH poate fi mai mica

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Substantele puternic acide sau alcaline afecteaza pH-ul apei, cu consecinte negative multiple. Pestii mor de regula la pH 4,5. Pe aceasta linie, a aparut in ultimele decenii marea problema a ploilor acide, ce au dus nu doar la moartea padurilor, ci si la \"moartea\" multor lacuri, in special in nordul Europei, fenomen dificil de combatut, asadar valoarea pH-ului poate fi un bun indicator al poluarii  apei. Pentru reglarea pH-ului apei se folosesc instalatii specifice.

 

Bibliografie:

  1. LEGEA 458/2002 cu modificarile si completarile ulterioare Legea nr. 311/2004, Ordonanta Guvernului nr. 11/2010,  Legea nr. 124/2010 si  Ordonanta Guvernului nr. 1/2011

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
4.7 (3 review-uri)
5 stele
(2)
4 stele
(1)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Andreea N. 02.03.2022
Excelent
analize alimente Profesionalism, laborator care va da si interpretarea rezultatelor! Mi-a placut!
Stan D. 06.01.2021
Excelent
Mi-a facut mare placere sa lucrez cu ei..ii recomandam. Doar am spus ce am nevoie si ei mi-au spus exact ce analize trebuie sa fac, iar la final la buletinul de analiza am primit o anexa cu ceea ce trebuie sa apara pe eticheta la valori nutritionale! Bravo!
Gina Maxim 06.01.2021
Bun
Am prins o promotie la determinari alergeni si am reusit sa obtin un pret foarte bun per determinare!

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!