Logo

Cosul meu: 0 lei

Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Home / ANALIZE APA POTABILA / ANALIZE FIZICO-CHIMICE / Determinare Oxidabilitate
CATEGORII PRODUSE
CITRININ DOZARE
PARTENER SILVER CONFERINTA IFS 2023
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

Determinare Oxidabilitate

23.79 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Telefon: +40735-152222

Descriere

Informatii generale: 

Substantele organice din apa nu au efect nociv asupra organismului uman si nici nu limiteaza folosirea apei. Importanta lor sanitara consta în faptul ca ele sunt indicatoare ale poluarii apei cu alte elemente mai ales cu microorganisme, care reprezinta un risc epidemiologic pentru populatie.

Substantele organice pot fi naturale (proprii solului din care sunt antrenate în straturile de apa) sau artificiale, provenite prin poluare. Ele mai pot fi de natura vegetala sau animala, ultimele fiind în general spontane unei densittai mai crescute de microorganisme.

În aprecierea poluarii apei o semnificatie deosebita o prezinta cresterile bruste ale valorilor materiei organice, ceea ce ridica interventia unei poluari.

Substantele organice din apa se determina prin oxidarea materiei organice cu oxidanti KMnO4 sau K2CrO7. Metoda este cunoscuta si sub numele de indice de permanganat.


 Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a duritatii la apa potabila se executa in cadrul laboratoului propriu conform standardului  national SR EN ISO 8467:2001.

Principiul metodei:

Determinarea duritatii  la apa potabila  se efectueaza prin titrarea cu permanganat de potasiu.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, proba recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient curat.

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 210ml.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabil 2 zile  la 2-8°C sau  6 ore la temperatura mediului ambiant. 

Metoda de analiza - volumetrica

Valori de referinta conform Legii apei1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA (Concentratia maxima admisa) 


Oxidabilitatea, (mgO2/l)   

 

 

 max. 5

 

 

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

O valoare crescuta a oxidabilitatii indica o poluare a apei, astfel o semnificatie deosebita o prezinta cresterile bruste ale valorilor materiei organice, ceea ce ridica interventia unei poluari.

Pentru reducerea duritatii apei se folosesc adesea filtre si instalatii speciale.

 

Bibliografie:

  1. LEGEA 458/2002 cu modificarile si completarile ulterioare Legea nr. 311/2004, Ordonanta Guvernului nr. 11/2010,  Legea nr. 124/2010 si  Ordonanta Guvernului nr. 1/2011

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Tatiana Onita 18.01.2021
Excelent
Tatiana Onita Rezultate rapide, consultanta de buna calitate! Recomand!
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
In sfarsit in Romania se pot determina vitaminele din furaje!
Nistorescu G 06.01.2021
Excelent
UN laborator cu adevarat profesionist, rezultate rapide si profesionalism in interpretarea rezultatelor!

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!