Logo
Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

Determinare mangan

33.31 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Cod produs: Mn
Telefon: +40735-152222

Descriere

Informatii generale: 

Manganul este prezent in multe soluri si sedimente ca si in roci  a caror structura le-a fost modificata din cauza caldurii si presiunii. Manganul se gaseste in apele de adancime intre 2-3 mg/litru. Este greu de eliminat datorita conditiilor care trebuie indeplinite (pH, raportul bicarbonati/carbonati, si de prezenta altor minerale in special fier).

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinare a continutului de mangan la apa potabila se executa in cadrul laboratoului propriu conform standardului  national SR 8662-2:1996.

Principiul metodei:

Determinarea continutului de mangan  la apa potabila  se efectueaza prin metoda spectroscopiei de absorbtie atomica in flacara.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, probe recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient curat, inainte de prelevarea probelor, recipientul dupa ce au fost spalate in mod obisnuit, se spala cu acid azotic d = 1,4 diluat 1+1 si apoi cu apa.

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 100ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – Probele, de circa 1L, se iau in recipiente de sticla sau de material plastic. Determinarea managanului se efectueaza pe probe filtrate prin hartie de filtru cu porozitate medie, spalata cu acid azotic d = 1,4 luat 1+1. Conservarea probelor se face prin adaugarea de acid azotic d = 1,4 pana la   pH = 1…3, si inca 2 ml pentru fiecare litru de proba.

 

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 2 zile  la 2-8°C sau  6 ore la temperatura mediului ambiant. 

Metoda de analiza –spectroscopie de absorbtie atomica in flacara

Valori de referinta conform Legii apei1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA (Concentratia maxima admisa) 

Mnagan, µg/L    

 50

 

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Pentru reducerea continutului de managan al apei se folosesc adesea instalatii speciale de deferizare/demanganaizare.

 

 

Bibliografie:

  1. LEGEA 458/2002 cu modificarile si completarile ulterioare Legea nr. 311/2004, Ordonanta Guvernului nr. 11/2010,  Legea nr. 124/2010 si  Ordonanta Guvernului nr. 1/2011

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
4.7 (3 review-uri)
5 stele
(2)
4 stele
(1)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Stan D. 06.01.2021
Excelent
Mi-a facut mare placere sa lucrez cu ei..ii recomandam. Doar am spus ce am nevoie si ei mi-au spus exact ce analize trebuie sa fac, iar la final la buletinul de analiza am primit o anexa cu ceea ce trebuie sa apara pe eticheta la valori nutritionale! Bravo!
Malina D. 06.01.2021
Bun
In sfasit in buletine ne apar si intepretarea rezultatelor nu doar un numar intr-o casuta, fara explicatii cum e pe la alte laboratoare din Romania!
Nistorescu G 06.01.2021
Excelent
UN laborator cu adevarat profesionist, rezultate rapide si profesionalism in interpretarea rezultatelor!
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!