Logo

Cosul meu: 0 lei

Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Home / ANALIZE APA POTABILA / ANALIZE FIZICO-CHIMICE / Determinare conductivitate
CATEGORII PRODUSE
CITRININ DOZARE
PARTENER SILVER CONFERINTA IFS 2023
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

Determinare conductivitate

6.99 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Cod produs: Conductivitate
Telefon: +40735-152222

Descriere

 

Informatii generale: 

Conductivitatea electrica a apei reprezinta proprietatea acelei solutii de a conduce curentul electric, în functie de cantitatea de ioni prezenti în apa.

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a conductivitatii la apa potabila se executa in cadrul laboratorului propriu conform standardului national SR EN 27888:1997.

Principiul metodei:

Determinarea conductivitatii  la apa potabila  se efectueaza cu ajutorul  conductometrului electronic prevazut cu electrod de sticla.

Cauze de respingere a probei – cantitate de proba necorespunzatoare, probe recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient curat.

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 100ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 2 zile  la 2-8°C sau  6 ore la temperatura mediului ambiant. 

Metoda de analiza - electrochimica. 

Valori de referinta conform Legii apei1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA (Concentratia maxima admisa) 


Conductivitatea2) ,μS cm-1 la 20°C

 

 

 max. 2.500

2) Apa nu trebuie sa fie agresiva

 

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Apa ionizata este utilizata de organism în mod unic. Moleculele de H2O adera una la cealalta, formand ciorchini (clusteri) de molecule. In timp ce in apa obisnuita un ciorchine este format din 12-18 molecule, apa ionizata are ciorchini hexagonali, formati din doar 6 molecule. Aceasta structura mai mica patrunde in celule mult mai usor decat apa „normala”. Structura de ciorchine apare in urma ionizarii. Acest procedeu creste capacitatea de hidratare a apei de pana la 6 ori, deoarece apa este absorbita, patrunde in celule si este utilizata de organism mult mai usor. Pentru reducerea conductivitatii se foloseste o instalatie cu osmoza inversa sau alte instalatii specifice.

 

Bibliografie:

  1. LEGEA 458/2002 cu modificarile si completarile ulterioare Legea nr. 311/2004, Ordonanta Guvernului nr. 11/2010,  Legea nr. 124/2010 si  Ordonanta Guvernului nr. 1/2011

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
bujor coca 06.01.2021
Excelent
Raport calitate/ pret excelent! Felicitari si pentru promotiile pe care le organizati periodic!
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
In sfarsit in Romania se pot determina vitaminele din furaje!
Nistorescu G 06.01.2021
Excelent
UN laborator cu adevarat profesionist, rezultate rapide si profesionalism in interpretarea rezultatelor!

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!