Logo
Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Home / ANALIZE APA POTABILA / ANALIZE MICROBIOLOGICE / Determinare Clostridium perfringens
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

Determinare Clostridium perfringens

35.69 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Telefon: +40735-152222

Descriere

Informatii generale:

 Clostridium perfringens (cunoscut anterior ca C. welchii) este o forma de bacterie Gram-pozitive,sub forma de bastonas, anaeroba, spor-formare din genul Clostridium  C. perfringens este mereu prezent în natura si poate fi gasit ca o componenta normala de vegetatie în descompunere, sedimente marine, tractul intestinal al oamenilor si a altor vertebrate, insecte, si a solului.
Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a Clostridium perfringens la apa potabila se executa in cadrul laboratoului propriu conform standardului  national  SR EN 26461-2/2002.

Principiul metodei:

Determinarea Clostridium perfringens la apa potabila  se efectueaza cu ajutorul  sistemului de filtrare prin membrana.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, proba recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient STERIL obligatoriu. (achizitionat din comert- farmacii umane sau solicitat laboratorului).

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 250ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabil  3 ore la temperatura de 2...50C. 

Metoda de analiza - filtrarii prin membrana

Valori de referinta conform Legii apei potabile 1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA

(Concentratia maxima admisa) 


Clostridium perfringens , UFC (unitati formatoare de colonii)/100 ml

 

 Absent

acest parametru trebuie monitorizat cand sursa de apa este de suprafata sau mixta, iar in situatia in care este decelata prezenta ei se vor face si alte investigatii.

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Clostridiile sunt microorganisme gram-pozitive, majoritatea speciilor fiind considerate a fi saprofite- pana in prezent se cunosc aproximativ 60 de specii (dintre care aproximativ 30 de specii au produs variate infectii gazdei umane). Unele dintre aceste specii au capacitatea de a determina imbolnaviri gazdei umane si animalelor. Severitatea infectiilor variaza in limite largi, de la simpla contaminare a unei plagi murdare, pana la boala sistemica severa.

Bacteriile din genul Clostridium pot determina infectii digestive, infectii supurative ale structurilor tisulare profunde, infectii ale pielii si tesuturilor moi, dar si bacteriemie. Gazda umana poate fi colonizata in mod normal cu clostridii, la nivelul tubului digestiv sau la nivelul tractului genital feminin (cel mai frecvent la nivelul intestinului gros). Alte locuri din care clostridiile pot fi izolate, sunt reprezentate de cavitatea bucala si suprafata tegumentara.

Pentru reducerea nivelului de bacterii din apa se pot aplica in functie de gravitatea infestarii o serie de metode de clorinare a apei sau se pot utiliza lampi cu UV.


Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
4.7 (3 review-uri)
5 stele
(2)
4 stele
(1)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Andreea N. 02.03.2022
Excelent
analize alimente Profesionalism, laborator care va da si interpretarea rezultatelor! Mi-a placut!
bujor coca 06.01.2021
Excelent
Raport calitate/ pret excelent! Felicitari si pentru promotiile pe care le organizati periodic!
Gina Maxim 06.01.2021
Bun
Am prins o promotie la determinari alergeni si am reusit sa obtin un pret foarte bun per determinare!
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!