Logo
Preturile afisate pe site NU contin TVA.
Home / ANALIZE PRODUSE ALIMENTARE / ALERGENI / ALUNELE (FRUCTE IN COAJA LEMNOASA)
Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

ALUNELE (FRUCTE IN COAJA LEMNOASA)

285 RON
In stoc
Parerea clientilor

3 review-uri | 0 intrebari
Telefon: +40735-152222

Descriere

ALUNE ALERGEN

Ce este alergia la alune?

Alergia la alune reprezintă una dintre cele mai des întâlnite cauze ale anafilaxiei. În unele cazuri, chiar și cantități infime pot declanșa o reacție gravă. Numărul de copii care suferă de alergie la alune este în creștere.

Anafilaxia este o reacție rapidă, potențial letală, simptomele fiind acelea ale unei reacții alergice la care se adaugă scăderea tensiunii arteriale, dificultăți de respirație, dureri abdominale, inflamația limbii sau laringelui, diaree sau vomismente și pierderea cunoștinței.

 

Procedeu de detectie prezenta alune-alergen in alimente

In cadrul laboratorului se efectueaza dozari cantitative de alergen alune prin metoda ELISA.

 

Legislatie in domeniu

Conform legislatiei Uniunii Europene (Regulament 1169/2011) sunt definite urmatoarele substante care pot cauza alergii si care sunt obligatori a se eticheta pe produsele alimentare:

Extras din REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

ANEXA II

SUBSTANȚE CARE CAUZEAZĂ ALERGII SAU INTOLERANȚE

 

1.

Cereale care conțin gluten, și anume: grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate, exceptând:

(a)

siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza (1);

(b)

maltodextrine obținute din grâu (1);

(c)

siropurile de glucoză obținute din orz;

(d)

cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

 

2.

Crustacee și produse derivate.
 

3.

Ouă și produse derivate.
 

4.

Pește și produse derivate, exceptând:

(a)

gelatina de pește folosită ca substanță suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide;

(b)

gelatina de pește sau ihtiocolul folosit(ă) la limpezirea berii sau a vinului.

 

5.

Arahide și produse derivate.
 

6.

Soia și produse derivate, exceptând:

(a)

uleiul și grăsimea de soia rafinate complet (1);

(b)

amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia;

(c)

fitosterolii și esterii de fitosterol derivați din uleiuri vegetale, obținuți din soia;


Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
4.3 (3 review-uri)
5 stele
(1)
4 stele
(2)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Malina D. 06.01.2021
Bun
In sfasit in buletine ne apar si intepretarea rezultatelor nu doar un numar intr-o casuta, fara explicatii cum e pe la alte laboratoare din Romania!
Gina Maxim 06.01.2021
Bun
Am prins o promotie la determinari alergeni si am reusit sa obtin un pret foarte bun per determinare!
Delia Grigoriu 06.01.2021
Excelent
In sfarsit in Romania se pot determina vitaminele din furaje!
Articole blog

NOI REGLEMENTARI LEGISLATIVE DIN IANUARIE 2023

23.02.2023 | Fara categorie
Substanțele alchilice per- și polifluorurate (PFAS) aparțin unui grup larg de substanțe chimice caracterizat...

ETICHETAREA ALIMENTELOR - INFO VALOAREA NUTRITIONALA

13.01.2021 | Fara categorie
Etichetarea reprezintă un important instrument al pieţei care trebuie văzut ca o parte integrală...

MICOTOXINELE SI EFECTELE LOR- DETERMINARI ALIMENTE, FURAJE SI CEREALE

13.01.2021 | Fara categorie
Termenul de micotoxină provine din greacă, "ciupercă" și toxini, "toxină" si in general micotoxinele...

Ghid determinare alergeni pentru operatorii din industrie

13.01.2021 | Fara categorie
Obligatii cu privire la declararea alergenilor ◦Operatorii din sectorul alimentar, din sectorul comerțului...
Aboneaza-te la newsletter!